„Su šeimyna pas kaimyną“

Keturios kaimyninės vietos veiklos grupės – Alytaus ir Prienų rajonų, Trakų ir Varėnos kraštų – su partneriais, vietos laikraščiais – Trakų ir Elektrėnų ‚Galve“, „Alytaus naujienomis“, Prienų ir Birštono „Gyvenimu“ bei Varėnos „Giružiu“, siekdamos parodyti, ką turi sukūrusios ar atradusios, ko dar nėra žemėlapiuose ar interneto svetainėse, sumanė rengti projektą „Su šeimyna pas kaimyną“ ir pradėti ikiprojektines veiklas - pristatyti savo kraštą kaimynams. Kiekvieną savaitę vis kitame kaimyniniame laikraštyje buvo spausdinama informacija apie Alytaus, Varėnos, Prienų ir Trakų kraštų gražiausias ir įdomiausias lankytinas vietas, atnaujintas ar atrastas įgyvendinant  2010-2013 m. vietos plėtros strategijas.

Reportažų apie kaimynus tikslas - tęsti teritorinį bendradarbiavimą tarp Dzūkijos regiono VVG (vietos veiklos grupių).

„Visos VVG atskirai tarpusavy esame įgyvendinusios teritorinius projektus, kurie „prašosi“ tęstinumo, idėjų išbaigtumo. Visas vienija viena tema – savo krašto populiarinimas, turizmas, didelis noras pasidairyti pas kaimynus,  ir  visi dzūkeliai...“ - sakė Trakų krašto VVG pirmininkė Alvyda Kazakevičiųtė – Staniunaitienė.

„Tikimės, kad Teritorinio projekto atsakingas planavimas, VVG bendradarbiavimas prisidės prie vietos teritorijose esančių bendruomenių ir pavienių gyventojų verslumo skatinimo. Manau, kad įgyvendinant projektą ir po jo į VVG teritorijas atvyks daugiau po Lietuvą keliaujančių šeimų bei suaktyvės VVG bendradarbiavimo ryšiai tarpusavyje bei su vietos žiniasklaida“, – akcentavo Alytaus rajono VVG pirmininkė Vida Vrubliauskienė.

Su reportažais apie kiekvieno rajono lankytinas vietas galite rasti paspaudę šias nuorodas:

Alytaus r., Prienų r., Trakų r. 1, Trakų r. 2, Varėnos r. 1, Varėnos r. 2

Partneriai